Konya Genel Anestezi Altında Diş, Konya Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Doktoru, Konya Genel Anestezi Altında Diş Randevu, Konya Genel Anestezi Altında Diş Hekimi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Muayene, Konya Genel Anestezi Altında Diş Çekimi, Konya Genel Anestezi Altında implant, Konya Sedasyonla Diş, Konya Sedasyon İle Diş, Konya Sedasyon İle Diş Tedavisi

Konya Diş Eti Tedavisi ve Konya Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Doktoru randevu için bizi arayın.

Diş eti çekilmesi, travma, diş eti hastalıkları gibi çeşitli nedenlerle diş etinin kök yüzeyini açıkta bırakacak şekilde konum değiştirmesine denmektedir.

Açıkta kalan kök yüzeyi estetik, fonksiyon yönünden rahatsızlık verdiği gibi bazen sızlama ya da ağrı gibi şikayetler de yaratabilmektedir.

Çekilmeler bazen çok basit işlemler ile geri döndürülebilir iken bazı durumlarda geri döndürülmesi mümkün olamamaktadır. Yani tek seanslık bir temizlik işlemi ve ağız hijyeni eğitimi sonrası düzelebilmesi mümkün iken çeşitli periodontal operasyonlar sonrasında düzelemeyecek çekilmeler de olabilmektedir. Bu nedenle erken dönemde müdahale daha az seansta daha az uygulama ile diş eti çekilmesinin tedavisini ya da durdurulmasını sağlayabilmektedir.

Diş eti neden çekilir?

Diş eti çekilmesi saptandığı zaman diş eti uzmanının ilk yaptığı şey çekilmenin sebebini bulmaktır.

Diş eti çekilmesinin sebepleri;

Diş eti hastalığı(Periodontitis) –
Kronik travma (hatalı diş fırçalama, diş sıkma vb)
Dişin konum bozukluğu (ark dışında yer alan dişler)
olarak sıralanabilmektedir.

Diş eti çekilmesinde müdahale şart mıdır?

Genellikle diş eti çekilmesi her zaman müdahale edilmesi gereken bir durum gibi algılanır. Ancak öyle değildir. Çünkü her diş eti çekilmesi sağlıksal sorunlar çıkar-mamaktadır. Bir şikayet yaratmayan, ilerleyici olmayan ve yakın bir gelecekte sorun çıkarması beklenmeyen diş eti çekilmeleri diş eti uzmanı (periodontolog) kontrolü altında takip edilmektedir. Ancak eğer diş eti uzmanı (periodontolog) uygun görürse diş eti çekilmesinin durdurulması, geri döndürülebilmesi için bir tedavi planlanı yapılır.

Diş eti çekilmesi tedavisinde ameliyat yapılmakta mıdır?

Diş eti çekilmelerinin çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu tedavi aşamalarından bir tanesi diş eti ameliyatlarıdır. Diş eti çekilmesinin tipine, bölgesi-ne, bireyin diş eti fenotipine göre değişen çok çeşitli diş eti ameliyatları bulunmaktadır. Fakat diş eti ameliyatları her zaman, her diş eti çekilmesinde gerçekleştirilen işlemler değildirler. Diş eti ameliyatı kararı verilmeden önce bireylerin ağız hijyeninin sağlanması ve bireyin istenen optimum ağız hijyenini sürdürebiliyor olması gerekmektedir. Gerekli kontrol işlemlerinden sonra eğer şartlar uygun ise hangi diş eti ameliyatı yapılacağı planlanır, hasta ile bu plan paylaşılır ve operasyon aşamasına geçilir.

Diş eti çekilmesi tedavisinde diş eti ameliyatının hedefi nedir?

Diş eti çekilmesinde gerçekleştirilen diş eti ameliyatları, her zaman diş eti çekilmesini örtmeye yönelik yapılmamaktadır. Genellikle ilk hedef çekilmeyi durdurmaktır, ikinci hedef çekilmenin örtülmesidir. Bununla beraber bazen, diş eti çekilmesinde planlanan diş eti ameliyatları, çekilme alanının kısmen ya da tamamen örtülmesine yönelik de yapılmaktadır. Bu operasyonların hedefleri, diş eti tedavisini yapan, ağız hijyenini takip eden diş eti uzmanı tarafından belirlenir ve planlanır.

Serbest diş eti grefti nedir?

Yanak ve dudak mukozasının dişin kenarından ayrılmasını engelleyen, çene kemiğine yapışık vaziyette bir doku alanı bulunmaktadır. Bu dokuya yapışık diş eti denmektedir ve bu dokunun kaybedilmesi halinde hızlı bir şekilde yerine konması diş etinin bazen tamamen örtülmesini sağlayabilmektedir. Dişlerin kaybının önüne geçmekte ise önemli bir bariyer görevi görmektedir.

Serbest diş eti grefti implantta uygulanır mı?

Serbest diş eti grefti operasyonları aynı zamanda yapışık diş eti eksikliği bulunan implantların çevresinde de uygulanmaktadır. Çünkü implantların etrafında da aynı kendi sağlıklı dişimizde bulunan sağlıklı diş eti dokularının tamamı bulunması gerekmektedir. Çünkü eksiklikleri, implant kaybına kadar varabilen çeşitli sorunlara neden olabilmektedir.