Konya Genel Anestezi Altında Diş, Konya Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Doktoru, Konya Genel Anestezi Altında Diş Randevu, Konya Genel Anestezi Altında Diş Hekimi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Muayene, Konya Genel Anestezi Altında Diş Çekimi, Konya Genel Anestezi Altında implant, Konya Sedasyonla Diş, Konya Sedasyon İle Diş, Konya Sedasyon İle Diş Tedavisi

Konya Gömülü 20’lik Diş Çekimi ve Konya Genel Anestezi Altında Diş Çekimi, Konya Genel Anestezi Altında Diş Çekim Fiyatları için tıklayın.

Diş çekme işlemi pek çok kişi tarafından korkulan bir işlem olmasına rağmen uygun anestezi yapıldığında 20’lik diş çekimi dahi zor bir işlem değildir.

20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) işlemi, Konya’da bulunan Dentavita ağız ve diş sağlığı merkezinde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ağız ve diş sağlığınızı, deneyimli ve güvenilir diş hekimlerimize emanet etmek isterseniz, 20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) işlemi için Konya’da bulunan diş merkezimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

20’lik diş nedir? 20’lik diş çekilmesi gerekli mi?

20’lik disler, en son çıkan yetişkin dişleridir. Çenenin en arka taraflarında yerleşim gösteren her bir 20’lik diş sorunlu olabilmekte ağrı ve apse gibi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. 20’lik diş ağrısı sebebiyle sıkıntılar yaşayan insanlar son çare olarak dişlerini çektirmektedir. Peki 20’lik diş çekimi gerekli mi? Çene yapısının diş gelişimi için elverişli olduğu durumlarda 20’lik diş çekimi gerçekleştirilmesine gerek yoktur. Şiddetli ağrıya ilave olarak, çenede yeterli alanın bulunmaması çene yapısını bozabildiğinden veya komşu dişlerin sağlığını ve yapısını olumsuz etkileyeceğinden 20’lik diş çekimi gerekli olabilir. Diş ve çene yapısını muayene eden diş hekimi nihai kararı verecektir. Bazı durumlarda 20’lik diş belirtileri tam belli olmayabilir. Elverişli olmayan çene yapısı sebebiyle 20’lik diş yanlış açıyla çıkabilir ve diş etinde gömülü diş vaziyetinde kalabilir. Dışarıdan bakılınca belli olmayan gömülü 20’lik diş şiddetli ağrılara sebep olur.

Gömülü 20’lik diş nasıl anlaşılır?

20’lik diş ağrısı veya 20’lik diş bulunabileceğine dair bazı belirtileri gösteren kişilerin ağız ve diş muayenesi için diş röntgeni çekilir. Çekilen diş röntgeni diş kökü, yapısı, kist, gömülüş 20’lik diş varlığı hususunda net bilgileri verir. Dışarıdan belli olmayan, yatay vaziyette çıkmış yarı gömülü 20’lik diş bu röntgen ile belli olur. Görüntü incelendikten sonra diş hekimi 20’lik diş çekimi işleminin normal mi, kesik atılarak ameliyat şeklinde mi yapılacağı karar verir. Bazı gömülüş diş vakalarında kist bulunabileceğinden öncelikle kist tedavisi yapılmalı daha sonra 20’lik diş çekimi gerçekleştirilmelidir.

Gömülü 20’lik diş çekimi nasıl gerçekleştirilir?

Gömülü 20’lik diş, yarı gömülü 20’lik diş veya sıkışık dişler diş eti iltihabı (gingivitis veya periodontitis), ağız kokusu ve diş çürüğü, yan taraftaki dişlerin kök ve minelerinde doku kaybı gibi bazı sorunlara da yol açabilir. Bu nedenle yarı gömülü ve gömülü diş yanında düzgün açı ile çıkmasına rağmen ağızda sıkışıklık yaratan 20’lik diş de çekilmelidir. 20’lik diş çekimi röntgen görüntülerinden istifade edilerek gerçekleştirilir. Doğru açı ile çıkmış olan, sıkışıklık veya çürük sebebiyle çekilmesi gereken 20’lik diş çekimi, operasyon gerektirmeyen diğer diş çekimleri gibidir. Bununla birlikte sorunlu dişlerin büyük bir kısmı 20’lik diş ameliyatı olarak da adlandırılan işlem ile çekilmek zorundadır.

Gömülü 20’lik diş ameliyatı nasıl yapılır?

20’lik diş ameliyatı dişin röntgende görülen pozisyonuna göre yapılır. Gömülü 20 diş köklerinin çene kemiği içinde gömülü olduğu durumlarda dişi tek parça halinde çıkartmak oldukça zordur. Bu durumda 20’lik diş hekim tarafından birkaç parçaya ayrılır. Diğer yöntem ise diş etinde kesi açılmasıdır. 20’lik diş bu şekilde daha rahat çıkartılabilir. Diş çekimi sonrası kesilen bölge dikilir. Bu cerrahi işlem bilhassa ağız ve çene cerrahı uzmanı alanına girer. Tedavi süresi diş sayısı ve konumuna bağlı olarak değişir. Operasyondan sonra şişlik oluşabilir ve anestezik maddenin etkisi geçtikten sonra 20’lik diş çekimi sonrası şiddetli ağrılar olabilir. Bu durumda hekim tarafından reçetelendirilen ağrı kesicilerin kullanılması fayda sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular

20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) fiyatları ne kadar?

20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) fiyatları, Konya’da diş merkezinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın merkez seçiminde 20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. 20’lik diş çekimi (gömülü diş çekimi) işlemini uygun fiyatlarla Konya’da kaliteli bir diş merkezinde yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Diş çekimi ne kadar sürer?

Diş çekimi kaç dakika sürer şeklindeki soruların daha çok diş çekiminden korkan, endişeli insanlar tarafından sorulduğuna şahit oluruz. Diş çekim işlemi dişin kemikle olan bağlantı durumu, dişlerdeki kök sayısı ve köklerin farklı yönlere yönelip yönelmemesi, dişin komşu dişlerler olan pozisyonu, dişteki kırığın seviyesi gibi faktörlere bağlı olarak farklı sürede tamamlanabilir. Daha zor vakalarda süre daha da uzayacaktır. Bu sebeple kesin bir süreden bahsetmek zordur. Problemli olmayan bir dişin çekilmesi genel olarak 15-20 dakikada gerçekleştirilir.

Kırık diş çekimi zor mu? Diş kökü çekimi zor mu? Gömülü diş çekimi zor mu?

Bazı hastalar, kırık diş çekimi nasıl yapılır, diş kökü çekimi nasıl yapılır, gömülü diş çekimi nasıl yapılır şeklinde sorular yönelterek büyük korku yaşadıklarını belirtir. Bu diş çekimleri problemli olmayan bir diş çekiminden çok da farklı değildir. Diş etine yakın seviyede kırık olan diş, diş kökü ve gömülü diş çekimi yapılacak bölgeyi uyuşturduktan sonra, çekim bölgesinde gömülü diş, kırık diş veya diş kökü forseps denilen ve dişi tutan alet ile tutulup sağa sola doğru yapılan hareketlerle çekilir. Çekmenin zor olduğu durumda ise diş etine kesik atılıp diş eti açılır ve sorunlu dişler rahatlıkla çıkartılır. Elbette çekimden sonra dikiş gerektiren diş eti için tavsiyelere dikkat etmek gerekir. Ağrı varlığında tavsiye edilen ağrı kesici ile ağrı dindirilir.

Diş çekimi sırasında kırılan dişler nasıl çıkartılır?

Azı dişlerinde köklerin çok ayrık ve kıvrımlı olması, kemiğin esnekliğini kaybetmesi, çene kemiği kalınlığının fazla olması, forseps ile tutunacak kısmı neredeyse hiç kalmamış olan dişlerin varlığı, diş hekiminin yanlış müdahalesi gibi değişkenler sebebiyle diş çekimi sırasında dişler kırılabilir. Bu durumda endişe etmeye gerek yoktur. Diş hekimi kaldıraç benzeri etki gösteren manivela benzeri aletiyle ve forseps kullanarak kırı dişi ve kalıntılarını çıkartabilir. Bu şekilde çıkartılamayan diş kökü veya kalıntısı diş etinde yapılacak küçük kesi işleminden sonra diş eti açılarak daha kolay bir şekilde çıkartılabilir. Ancak diş kalıntısı bırakmamaya dikkat etmek gerekir. Kalıntı diş apse oluşumuna sebep olabileceği gibi daha sonra yapılacak protez işlemlerinin de sağlam olmamasına ve protezin işlevselliğini kaybetmesine aracılık edebilir.

20’lik diş çekimi hakkında bilgi almak ve muayenemizden yararlanmak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Güncel diş çekimi fiyatlarımız için tıklayınız.